Rød Grønkål

Brassica oleracea var. Acephala

Beskrivelse: Grønkål er en fantastisk afgrøde med mange talenter. Først og fremmest er den nem at dyrke, fordi den er meget hårdfør og kan tåle at gro på meget udsatte steder. Ydermere er den rig på jern og vitamin A og C og folinsyre, og ernæringseksperter kalder den for super-mad. Mange sorter er også rigtig dekorative i køkkenhaven og nogle går endda også i staudebedet.

Dyrkningsvejledning: Generelt kan det siges at grønkål vokser bedst og giver den bedste smag i køligt vejr, og at udsving i vandtilførslen giver en hård og bitter grønkål. Vand derfor godt gennem tørre perioder og husk at gøde jævnligt. Hold en planteafstand på 40 cm, og beskyt mod bl.a. kålbrok med afdækning rundt om stænglen nede ved jorden.

Anvendelse: Kan høstes fra september til marts, da de tåler frost. Har mange anvendelsesmuligheder – både rå i salater, og som kogt – i stuvet grønkål – til vintermaden eller i skønne grøntsagssupper.

 

 

God fornøjelse med dine nye planter fra Gartneriet Rousing.

Sundhed der vokser