Palmekål

Brassica oleracea convar. Acephala

 

Beskrivelse: Denne usædvanlige grønkål kaldes for palme­kål, og har været dyrket siden begyndelsen af 1800-tallet. Den bliver 1 meter høj og er virkelig dekorativ med sin prangende bladroset, der nærmest ligner en lille blågrøn palme.Den skal som grønkål have frost, før smagen er god.

Dyrkning: Dyrkes som grønkål med planteafstand på 40 cm. Vand godt gennem tørre perioder og husk at gøde jævnligt. Palmekål er også smuk i blomsterbede – som et dekorativt indslag sommeren igennem – og kan så høstes først på vinteren. Udplantes april-maj.

Anvendelse: Palmekål er en meget velsmagende kål og bruges som almindelig grønkål, men har en højere spisekvalitet end grønkål. Også til den gode danske grønlangkål. Den kan desuden anvendes dampet eller braiseret med olivenolie. I opskrifter kaldes palmekålen også for »cavolo nero« og sortkål.

 

 God fornøjelse med din nye plante fra Gartneriet Rousing.

Sundhed der vokser