Glaskål

Brassica oleracea var. gongylodes

 

Beskrivelse: Glaskål hedder også knudekål og glaskålrabi, og der findes både hvide og violette sorter. Det er den opsvulmede stængel, der spises. Glaskålen skal høstes, når den er 5–8 cm stor, for der er den saftig og sprød med en fin og mild kålsmag. De store kan dog bruges i f.eks. supper, hvis der skrælles et tykt lag af.

Dyrkningsvejledning: Kan udplantes fra midt april i næringsrig jord og kan høstes efter 2–3 måneder afhængig af sort. Række/ planteafstand 50 cm. Den må ikke mangle vand under sin udvikling, så jorddække er en god ide. Kan vinteropbevares, men har dårligere holdbarhed end kålrabi. 

Anvendelse: 

Man kan spise glaskål rå eller dampet. Som rå er glaskål lidt bitter, dejlig sprød og her i huset en herlig ny opdagelse til salatskålen. Du kan også spise den som en snack ligesom bladselleristænger. Bruger du den rå skal den kun være på størrelse med en kaffekop.

 

Og sådan skrev Politiken allerede i 2008:

Rå glaskål er vanedannende, især når den dyppes i eller blandes med mælkeprodukter eller sure smagsgivere.

 

 God fornøjelse med din nye plante fra Gartneriet Rousing.

Sundhed der vokser